Zwangerschapsvoetreflexologie

Zwangerschapsvoetreflexologie

Tijdens de zwangerschap:

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam voortdurend en dit kost veel energie. Je kunt dit merken doordat je vaak moe bent. Als je dan ook nog eens misselijk bent of slecht slaapt of pijn hebt aan je bekken, dan geniet je minder van je zwangerschap dan je zou willen. Terwijl het een bijzondere periode is. Voetreflexologie tijdens zwangerschap is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en eventuele klachten – lichamelijk én geestelijk – te verlichten.

Tarieven:

Per sessie: 30 min: 35 

Voetreflexologie tijdens zwangerschap

Te behandelen klachten:

Tevens zorgt de voetmassage voor een heerlijke ontspanning  voor jou en je ongeboren kindje.
Aan het eind van de zwangerschap hebben veel vrouwen het zwaar, de zogenaamde “laatste loodjes”. Zeker dan is het fijn om gewoon even te kunnen genieten van een ontspannende voetreflexbehandeling.

Voetreflex bij een stuitligging, dwarsligging of sterrenkijkertje:

Ligt je baby’tje in stuit en zou je graag een natuurlijke vaginale bevalling willen?
Dan kunnen we met voetreflexologie, in combinatie met acupunctuur en moxa het baby’tje proberen spontaan doen draaien.
We behandelen rond week 33 – 35 van de zwangerschap. Er wordt een voetreflexmassage gegeven. Er worden punten geprikt (nooit in de buik of in de bekkenregio!!) en met Moxa gewerkt (de behandeling met de moxastick dien je nog 10 dagen thuis verder te zetten, 20min/dag). Deze behandeling gaat ervoor zorgen dat de spieren in je bekkenregio gaan ontspannen en dat er een warmte energie vrijkomt in de baarmoeder waardoor de baby kan gaan draaien naar hoofdligging en kan gaan indalen in het bekken.
De belangstelling voor acupunctuur bij stuitligging neemt in België en Nederland toe. Dit komt door de goede resultaten die door onderzoek bevestigd zijn. De slaagkans is 75% en er zijn geen gezondheidsrisico’s of bijwerkingen aan verbonden. Doordat de baby uiteindelijk spontaan draait, is deze behandeling ook geen belastende behandeling voor de moeder zoals bv. bij een uitwendige kering.

Tarieven:

Per sessie: 1 uur: 70 euro

Voetreflex voor het opwekken van de bevalling:

Ben je 40 weken ver en je zou graag willen dat de arbeid op een natuurlijke manier op gang komt?
We kunnen dan met voetreflex in combinatie met acupunctuur de bevalling inleiden, op gang brengen.
We behandelen vanaf je uitgerekende datum. Er worden acupunctuurpunten geprikt, met elektro-acupunctuur en acupressuurpunten en voetreflexzones gewerkt. Deze behandeling gaat ervoor zorgen dat bepaalde hormonen worden gestimuleerd die instaan voor het op gang brengen van de bevalling, de weeën worden opgewekt, de ontsluiting bevordert wordt, de baby beter in daalt en tevens wordt er pijnstillend en ontspannend gewerkt.
De behandeling is 100% veilig en de bevalling zou na deze behandeling binnen de 48 u op gang moeten komen.

Tarieven:

Per sessie: 1 uur: 70 euro

Voetreflex na de bevalling:

Negen maanden zwangerschap is best een aanslag op het lichaam en het heeft daarom weer maanden nodig om te ‘ontzwangeren’.
Ook de bevalling is zeer inspannend. Men zegt niet voor niets dat een bevalling te vergelijken is met het lopen van een marathon. De dagen hierna kun je dat goed voelen in je spieren.
Na de geboorte razen hormonen door je lijf om de baarmoeder weer te verkleinen, vocht af te drijven, de borstvoeding op gang te brengen,  enz.
Deze hormonale veranderingen veroorzaken soms onverklaarbare emoties, een bekend voorbeeld hiervan zijn de plotse huilbuien “de zogenaamde baby-blues”.
Veel rust krijg je niet na de bevalling, want de zorg voor je lief klein kindje vraagt dag en nacht jouw aandacht. Naweeën, last van hechtingen, slapeloze nachten,  of kraambezoek dat te lang blijft hangen, onzekerheden over de voeding en het ouderschap,  .……  Velen krijgen er mee te maken.
Het is daarom helemaal niet vreemd dat je het zwaar kan hebben en niet de hele dag op een roze wolk zit. En ook al ben je nog zo gelukkig met je baby, je kan wel veel behoefte hebben aan een “heerlijk moment voor jezelf”.
Een voetreflexmassage zorgt niet alleen voor ontspanning, maar  je lichaam herstelt sneller en het brengt je hormonen vlugger in balans.

Tarieven:

Per sessie: 30 min: 35 

Te behandelen klachten:

De behandelingen zijn een goede aanvulling tijdens de zwangerschap en als voorbereiding op de bevalling. Ze vervangen nooit de verloskundige of gynaecoloog.

Kan voetreflexologie een miskraam veroorzaken?
Voetreflexologie in de zwangerschap kan en zal een levensvatbare foetus niet laten afsterven of te vroeg laten komen. Meestal zijn chromosoomafwijkingen bij de foetus de meest voorkomende oorzaak van een miskraam. Voetreflexologie kan dus gerust worden toegepast gedurende de hele zwangerschap.

Maartje Kuyken