Acupunctuur tijdens zwangerschap

Acupunctuur tijdens zwangerschap

Ben je zwanger en heb je last van opkomende kwaaltjes, zoals:

Veel medicijnen mogen tijdens de zwangerschap niet gebruikt worden omdat ze schadelijk kunnen zijn voor de baby. 

Wil je graag je zwangerschap wat aangenamer maken, dan kan je kiezen om met acupunctuur deze kwaaltjes aan te pakken, wat een prima en 100% veilig alternatief is.

Zwangere vrouw - Lommel - Maartje Kuyken

Stuitligging

Ligt je babytje in stuit en zou je graag een natuurlijke vaginale bevalling willen? 

Dan kunnen we met acupunctuur het babytje proberen spontaan doen draaien. 

We behandelen rond week 34 – 35 van de zwangerschap. Er worden punten geprikt (nooit in de buik of in de bekkenregio!!) en met Moxa gewerkt (de behandeling met de moxastick dien je nog 5 dagen thuis verder te zetten, 20min/dag).  Deze behandeling gaat ervoor zorgen dat de spieren in de bekkenregio gaan ontspannen en dat er een warmte energie vrijkomt in de baarmoeder waardoor de baby kan gaan draaien naar hoofdligging en kan gaan indalen in het bekken.

De belangstelling voor acupunctuur bij stuitligging neemt in België en Nederland toe. Dit komt door de goede resultaten die door onderzoek bevestigd zijn. De slaagkans is 75% en er zijn geen gezondheidsrisico’s of bijwerkingen aan verbonden. Doordat de baby uiteindelijk spontaan draait, is deze behandeling ook geen belastende behandeling voor de moeder zoals bv. bij een uitwendige kering.

Inleiding/inductie van de bevalling

Ben je 40 weken ver en je zou graag willen dat de arbeid op een natuurlijke manier op gang komt?

Dan kunnen we met acupunctuur de bevalling inleiden, op gang brengen.

We behandelen vanaf je uitgerekende datum. Er worden punten geprikt, met elektro-acupunctuur gewerkt en de spieren rond je lage rug en bekkenregio worden losgemasseerd. Deze behandeling gaat ervoor zorgen dat bepaalde hormonen worden gestimuleerd die instaan voor het op gang brengen van de bevalling, de weeën worden opgewekt, de ontsluiting bevordert wordt, de baby beter indaalt en tevens wordt er  pijnstillend en ontspannend gewerkt.

Deze behandeling is 100% veilig en de bevalling zou na deze behandeling binnen de 48u op gang moeten komen. 

Pre birth treatment: voorbereiding op de bevalling

Vanaf 37 weken kunnen we met de pre birth treatment starten. Dit is is een acupunctuurbehandeling om je voor te bereiden op de bevalling. Acupunctuur helpt de spieren en ligamenten rond het bekken te relaxeren, de baarmoederhals verweken en de baby indalen, wat hierdoor de volgende resultaten kan geven:

  • vlottere bevalling.
  • verkorting van de arbeidsduur, minder pijn en minder onaangenaam ( ongeveer 3uur korter omdat met acupunctuur de stagnaties weggewerkt worden.)
  • minder complicaties.

Maartje Kuyken