Cupping

Cupping in Lommel

De oudste verwijzingen naar het gebruik van cupping en acupunctuur zijn afkomstig uit traditionele Chinese geneeskunde, samen met Tuinamassage en kruiden. Ze maken deel uit van deze traditionele lichaamswerken en fysiotherapie. Geschriften uit 28 na. Chr. en een traditioneel gezegde beweren dat acupunctuur en cupping, meer dan de helft van de kwalen genezen.

Ondertussen heeft Cupping of Cuppingmassage ook zijn plaats gevonden in de moderne westerse wereld, bij Maartje

De sporen van deze massagetechniek duiken steeds vaker op in het straatbeeld en ook sporters en sterren worden regelmatig gespot met de typische, rode cupping-plekken. En dat is niet voor niets, want de van oorsprong Chinese massage kent vele voordelen. Er wordt zuigkracht gebruikt (vacuüm) om de huid en het onderliggende weefsel te behandelen. De cups worden op de huid geplaatst en handmatig of met een pomp vacuüm gezogen, waardoor ze het ondergelegen weefsel omhoogtrekken. Vervolgens blijven de glazen cups ongeveer 15 minuten op hun plek zitten of wordt ermee over de huid gemasseerd. De resultaten zijn indrukwekkend.

Voordelen van cupping:

– vermindert pijn en zwellingen.

– maakt verkleefd littekenweefsel los

– maakt blokkades en spierknopen los.

– doet afvalstoffen verwijderen.

– vermindert stagnaties.

– verbetert de stevigheid en elasticiteit van de huid.

Te behandelen klachten met cupping:

– rug –en nekpijn.

– algemene spierpijnen.

– littekenweefsel losmaken: na operatie of keizersnede.

– cellulitis.

– meridianen in balans brengen.

Tijdens de behandeling kunnen er lokaal rode plekken ontstaan, dit is gebruikelijk en deze plekken verdwijnen na enkele dagen. Tevens kan de behandeling pijnlijk aanvoelen doordat het weefsel gespannen is. Dit kan geen kwaad en verbetert ook na een aantal behandelingen. Voor wie graag wat extra content wil absorberen voor het beginnen aan je behandeling raden we aan de blogs van het Pacific College of Oriental Medicine te lezen

Tarieven:

Per cuppingsessie: 30min: 40 euro.

Cupping
Cupping

Maartje Kuyken