Lifecoaching

Mentale welzijnscoach & relaxatietherapie

Mijn naam is Monique Greven en ik heb een achtergrond en werkervaring opgedaan in o.a. de gezondheidszorg als doktersassistente in een huisartsen- en psychologenpraktijk, assistente diëtetiek, secretariaat wijkverpleging.

Daarnaast heb ik diverse opleidingen/cursussen gevolgd en afgerond in de natuurgeneeskunde zoals o.a. homeopathie, kruidengeneeskunde (fytotherapie), ayurveda, werken met edelstenen, ontspanningsmethoden (relaxatietherapie), mindfulness en massage technieken. Tevens ben ik daarna coaching in o.m. angst- en stressbeheersing (mentale coaching) gaan volgen en heb hiervoor het bijbehorende diploma behaald.

Met deze kennis en (levens)ervaring wil ik graag mensen individueel begeleiden die in moeilijke tijden een zetje in de rug kunnen gebruiken en het leven zodoende draaglijker te maken in perioden van bijv. angst en stress en de daarmee gepaard gaande klachten onder controle te krijgen en houden. Dus heb je behoefte aan coaching met een holistische aanpak bij o.a. angst- en stressgevoelens, burn-outklachten, tijdmanagement, geen (innerlijke) rust kunnen vinden maar ook bij last van pestgedrag op school of op het werk, een laag zelfbeeld of zelfvertrouwen, faalangst, het moeilijk vinden om beslissingen te nemen en knopen door te hakken, problemen in de relationele sfeer, het doormaken van een (ernstige) ziekte, fertiliteitsproblemen of heb je alleen al behoefte aan een luisterend oor, dan kun je altijd bij mij terecht. Samen kijken we naar jouw persoonlijke situatie en stemmen alles af om vanaf dit moment de rode draad weer op te pakken naar meer bewustzijn en waar het zoveel mogelijk draait om jouw essentie in het leven. 

Kosten voor een individueel consult: 60,- euro/uur.

Relaxatietherapie (o.a. mindfulness, meditatie, yogaoefeningen, ademhalingsoefeningen etc.)

Relaxatietherapie is een vorm van therapie die je leert lichamelijk en mentaal tot rust te komen. Daarbij gaat het om verlichting van de stress en spanningen op het moment van de sessie, maar je wordt ook aangespoord om te evolueren naar een meer permanente staat van kalmte.

Relaxatietherapie richt zich op het verlichten van stress gerelateerde klachten. Omdat de stress aan de basis ligt van heel wat mentale en lichamelijke problemen, heeft relaxatietherapie bij heel wat klachten positieve effecten.

Kosten voor een individuele relaxatie consult: 60,- euro/uur.

Monique Greven

Maartje Kuyken