Ons Team

Maartje Kuyken

Maartje Kuyken

Ik ben Maartje Kuyken geboren op 21 mei 1984. Ik heb van jongs af aan altijd heel graag gesport. Hierdoor ging mijn richting in de middelbare school uit naar Lichamelijke opvoeding en sport en na de schooluren kon je mij meermaals per week op de ijsbaan vinden, waar ik hard trainde als kunstschaatsster. Mijn interesse in het menselijk lichaam bleef groeien en ben een masteropleiding kinesitherapie aan de PHL in Hasselt (2008) gaan volgen. Na deze opleiding ben ik mij nog gaan specialiseren in sportkinesitherapie aan de KU Leuven. (master in de muskeloskeletale revalidatiewetenschappen, 2010).

In 2009 startte ik als zelfstandig kinesitherapeut in een fitnesscentrum (fysiofit Lommel). Na een paar jaar ervaring als kinesitherapeut, merkte ik dat bepaalde problemeen een andere aanpak nodig hebben, dan louter en alleen naar de plaats van pijn te kijken. ” Ons lichaam is met onze geest verbonden”: in deze visie van de traditionele Chinese geneeskunde (TCG) kan je door middel van acupunctuur oplossingen vinden voor problemen waar we de mens als 1 geheel kunnen zien, het lichamelijke en het psychische kunnen elkaar beïnvloeden. Door deze denkwijze ben ik in 2013 de opleiding tot acupuncturist gaan volgen aan het ICZO te Lier. En behoor ik tot één van de erkende acupuncturisten in België. 

In 2015 en 2016 ben ik bevallen van 2 prachtige dochters Flo en Maxe. Deze unieke ervaring: bevallen en mama worden, heeft me zo doen veranderen, zowel als persoon, als therapeut. Ik vind het zo fascinerend tot wat wij als vrouwen toe in staat zijn en daarom ben ik me gaan specialiseren in zwangerschapsbegeleiding. Mijn passie, mijn ervaring en  kennis gebundeld na veel specialiserende opleidingen, zowel via een westerse visie, als een oosterse visie begeleid ik koppels naar één van de mooiste momenten in hun leven: zwanger zijn en een baby’tje krijgen.

Maar oh, wat zou het toch leuk zijn om als mama thuis te werken en zo meer bij mijn man en kinderen te kunnen zijn.. Heel dankbaar voor de kans dat we hier naast ons huisje in het gezellige centrum van Lommel een stukje bouwgrond konden bijkopen en zo bouwde Maarten  onze eigen praktijk aan huis. Superfier ben ik op deze mooie praktijk, die staat voor persoonlijkheid, rust, warmte en gezelligheid. Samen met mijn twee superlieve collega’s Lotte en Chana maken we deze plaats tot een prachtige praktijk waar wij als team elke dag met evenveel passie, plezier en enthousiasme voor jullie klaar staan!

Vervolgopleiding en specialisaties

– Lymfedrainage volgens Léduc (2011, HUB Brussel).

– Manuele therapie (2014, VMTV Hasselt).

– Acupunctuur en rookstopbegeleiding (2014, ICZO Lier).

– Acupunctuur en gewichtsverlies (2014, literatuurstudie eindwerk, ICZO Lier)

– Ooracupunctuur volgens NADA (2014, ICZO Lier)

– Pré -en postnatale kinesitherapie: zwangerschapsbegeleiding ‘Lief Portael’ (2016, ICZO Lier)

– Fertiliteitsproblemen en acupunctuur (2017, ICZO Lier)

– Acupunctuur tijdens zwangerschap en geboorte (2018, ICZO Lier)

– World fertility congress (2019, Eindhoven)

– Shonishin: pijnloze kinderacucpuntuur (2019, ICZO Lier)

– Zwangerschapsmassage (2019, welness academie Hasselt)

– Voetreflexologie bij zwangerschap en fertiliteit (2020, Greetje Vanden Eede)

– Lymfedrainage na borstkanker (2020, Smarteducation Hasselt)

– Voetreflexologie bij baby’s en kinderen (2020, Golden Feet Hasselt)

– Bekkenbodemfit postnataal (2021, Smarteducation Hasselt)

– Motorische ontwikkeling bij baby’s en kinderen. (2021, Smarteducation Antwerpen)

– Van voelend zwanger naar actief bevallen: woman’s health (2021, christine van de putte, Brugge)

– World fertility congress (2022, Antwerpen)

– Manuele therapie bij pelvische en gynaecologische dysfuncties. (2022, Balance institute Gent).

Aankomende opleidingen

– transformational cupping (augustus 2022, Kim cupping, NL)

– cupping (oktober 2022, ICZO Lier).

– osteopatische technieken bij zwangerschap en fertiliteit (oktober 2023, Balance institute Gent)

Minneke Verbeeck

Hallo allemaal! Ik ben Minneke, geboren te Johannesburg in 1997. Naast het werk ben ik samen met mijn partner Jente bezig met het verzorgen en trainen van ons paard Remo. In de zomer van 2021 ben ik afgestudeerd als kinesitherapeut, gespecialiseerd in de inwendige aandoeningen. Mijn interesse voor kinesitherapie is ontstaan omdat ik zelf jaren patiënt ben geweest van verschillende fysiotherapeuten en personal coaches. Het belang van fitness & revalidatie, en de drastische impact die het kan hebben op het leven van een patiënt is enorm, en het is mijn ambitie om hier patiënten verder mee te helpen. Ik besloot me te specialiseren in interne aandoeningen omdat dit niet veel aanbod komt binnen privépraktijken, en wilden afstuderen met een brede kennis over de verschillende revalidatie mogelijkheden.

 

Aanbod:

 • Cardiale revalidatie
 • Respiratoire revalidatie
 • Oncorevalidatie
 • Obesitas revalidatie (pre en postoperatief)
 • Diabetes personal coaching
 • Brandwond revalidatie
 • Post transplantatie revalidatie
 • Chronische nierziekte revalidatie
 • Manuele therapie
 • Ontspannende massage

Lore Corstjens

Lore Corstjens - Maartje Kuyken kiné

Ik ben Lore Corstjens, geboren op 22 februari 2000 en afkomstig uit Lommel. In mijn vrije tijd doe ik al van jongs af aan graag aan sport, op die manier kwam ik ook voor het eerst in contact met kinesitherapie. De interesse in de werking van het menselijk lichaam en de combinatie met het sociale aspect van het beroep groeide. 

Na het middelbaar koos ik er dan ook voor om revalidatiewetenschappen en kinesitherapie te studeren aan de UHasselt. In de zomer van 2023 studeer ik af met een specialisatie in musculoskeletale aandoeningen – afstudeerrichting sport en kan je bij mij terecht voor: 

 • algemene kinesitherapie
 • manuele therapie
 • postoperatieve revalidatie
 • revalidatie na een blessure
 • sportbegeleiding 

Gemotiveerd om bij te leren, wil ik als startende kinesitherapeut mijn kennis zoveel mogelijk uitbreiden aan de hand van opleidingen om op deze manier elke persoon zo goed mogelijk te helpen. 

Ik sta met veel plezier en enthousiasme voor jullie klaar, tot snel!

Hallo, ik ben Isa Deeben, geboren in Bergeijk in 2000 en vanaf mijn 7e opgegroeid in Lommel centrum. Aan het einde van het middelbaar heb ik de keuze gemaakt om kinesitherapie te gaan studeren aan de KU Leuven. Ik heb namelijk altijd al interesse gehad in de zorg voor mensen en het menselijk lichaam in het algemeen. Voor mij is kinesitherapie daarom de juiste balans tussen medische kennis en contact met patiënten. Ik vind het fijn dat ik kan werken in de plaats waar ik woon en ben opgegroeid. Dit zorgt er naar mijn mening voor dat er gemakkelijker een goede samenwerking is tussen mij en mijn patiënten. Een behandeling is tenslotte iets wat je samen doet.

In 2023 heb ik de master Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie afstudeerrichting Musculoskeletale Aandoeningen afgerond, met als specialisatie Manuele Therapie. Voor de volgende behandelingen kun je bij mij terecht:

 • Algemene kinesitherapie
 • Manuele therapie
 • Postoperatieve revalidatie

In de nabije toekomst ben ik van plan om mijn kennis verder uit te breiden in de richting van o.a. dry needling en manuele lymfedrainage.

Monique Greven

Mijn naam is Monique Greven en ik heb een achtergrond en werkervaring opgedaan in o.a. de gezondheidszorg als doktersassistente in een huisartsen- en psychologenpraktijk, assistente diëtetiek, secretariaat wijkverpleging.

Daarnaast heb ik diverse opleidingen/cursussen gevolgd en afgerond in de natuurgeneeskunde zoals o.a. homeopathie, kruidengeneeskunde (fytotherapie), ayurveda, werken met edelstenen, ontspanningsmethoden (relaxatietherapie), mindfulness en massage technieken. Tevens ben ik daarna coaching in o.m. angst- en stressbeheersing (mentale coaching) gaan volgen en heb hiervoor het bijbehorende diploma behaald.

Met deze kennis en (levens)ervaring wil ik graag mensen individueel begeleiden die in moeilijke tijden een zetje in de rug kunnen gebruiken en het leven zodoende draaglijker te maken in perioden van bijv. angst en stress en de daarmee gepaard gaande klachten onder controle te krijgen en houden. Dus heb je behoefte aan coaching met een holistische aanpak bij o.a. angst- en stressgevoelens, burn-outklachten, tijdmanagement, geen (innerlijke) rust kunnen vinden maar ook bij last van pestgedrag op school of op het werk, een laag zelfbeeld of zelfvertrouwen, faalangst, het moeilijk vinden om beslissingen te nemen en knopen door te hakken, problemen in de relationele sfeer, het doormaken van een (ernstige) ziekte, fertiliteitsproblemen of heb je alleen al behoefte aan een luisterend oor, dan kun je altijd bij mij terecht. Samen kijken we naar jouw persoonlijke situatie en stemmen alles af om vanaf dit moment de rode draad weer op te pakken naar meer bewustzijn en waar het zoveel mogelijk draait om jouw essentie in het leven. 

Kosten voor een individueel consult: 60,- euro/uur.

Relaxatietherapie (o.a. mindfulness, meditatie, yogaoefeningen, ademhalingsoefeningen etc.)

Relaxatietherapie is een vorm van therapie die je leert lichamelijk en mentaal tot rust te komen. Daarbij gaat het om verlichting van de stress en spanningen op het moment van de sessie, maar je wordt ook aangespoord om te evolueren naar een meer permanente staat van kalmte.

Relaxatietherapie richt zich op het verlichten van stress gerelateerde klachten. Omdat de stress aan de basis ligt van heel wat mentale en lichamelijke problemen, heeft relaxatietherapie bij heel wat klachten positieve effecten.

Kosten voor een individuele relaxatie consult: 60,- euro/uur.

Maartje Kuyken