Transformational Cupping

Transformational Cupping

Onze Transformational Cupping® behandeling is volgens de methode van Kim Cupping.

Transformational Cupping is een andere manier van cuppen dan de traditionele manier van cuppen. Bij transformational cupping worden verschillende westerse en oosterse technieken gecombineerd.

Transformational cupping is een combinatie van bewegende cupping, manuele therapie, gezonde voeding en detoxing. Door deze combinatie verkrijgen we de meest fantastische resultaten!!! 

Er is bijna geen enkele andere techniek die op zoveel lagen (huid, bindweefsel, spierweefsel, vetweefsel, bloedvaten, lymfevaten, zenuwbanen, organen, meridianen,..) werkt en zo diep werkt als Transformational cupping!! 

Hoe verloopt een transformational cupping behandeling?

De eerste keer kom je voor een intake gesprek. Via een kennismakingsgesprek en de juiste gerichte vragen te stellen komen we te weten waar je probleemzones, blokkages zitten. En komen we ook te weten wat de oorzaken zijn van je klachten. Deze klachten kunnen ontstaan op zowel lichamelijk als mentaal niveau. We gaan uit van een holistische visie: waarbij de mens als 1 geheel wordt gezien. Zowel het lichamelijke als  het psychische beïnvloeden elkaar.  Samen bespreken we jouw wensen en noden en gaan we aan de slag! 

Dan gaan we cuppen!!! 

Wat doet die bewegende cup nu eigenlijk?

De cup trekt de huid vacuüm en hierdoor trekken we de verklevingen die daaronder zitten (zowel de oppervlakkige- als zeker ook de diepe lagen, denk aan bindweefsel, vetweefsel, spierknopen..) los. Hierdoor ontstaat er weer meer ruimte en kunnen afvalstoffen beter afgevoerd worden en kan er weer meer zuurstofrijk bloed aangevoerd worden, waardoor alles weer beter doorbloed wordt en het lichaam zich kan gaan herstellen = genezing = healing. 

Een Transformational cupping in Lommel bij Maartje

Ikzelf (Maartje), als kinesitherapeut en acupuncturist zal bij Transformational cupping meer de aandacht leggen bij spier- en gewrichtsproblemen, lymfeproblemen,.. En TC ook meer gaan combineren met een oosterse visie (lichaam en geest zijn 1 geheel, en werken op de  acupunctuurpunten en meridianen). 

Wat doet een transformational cupping behandeling met je?

De resultaten zijn verbluffend! Logisch, want wanneer afvalstoffen je lichaam verlaten, wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam geactiveerd en kan het eindelijk weer herstellen. Je krijgt meer vitaliteit en voelt je gezonder. Iedereen heeft baat bij transformational cupping. Wacht niet tot je al klachten hebt, Transformational cupping werkt ook preventief. Het is zelfs goed om 1x per maand je zelf te laten cuppen, alles gaat weer lekker stromen en al je afvalstoffen worden afgevoerd, waardoor we minder snel vast komen te zitten.

Maar het is meer dan dat, want je kunt het volgende gaan ervaren:

Klachten/aandoeningen die kunnen behandeld worden met Transformational cupping: 

Hoe kan ik me gaan voelen na een Transformational cupping behandeling?

Je zal gaan voelen dat alles weer heerlijk gaat stromen, dat er ook al na de eerste behandeling veel spanning los is en ballast weg is. Je voelt je vaak rustig en ontspannen meteen na een behandeling. 

Zoals gezien op de mooie voor -en na foto’s 🙂 kan het behandelde gebied wat rood/paars gaan verkleuren en kan dit gebied wat pijnlijk aanvoelen. De verkleuring blijft gemiddeld 3 dagen zichtbaar. Bij een heel intensieve TC behandelinge kan je je een beetje suf / moe voelen na een behandeling. Dit kan de dagen daarna ook zo zijn. Je lichaam werkt dan hard om zich te herstellen en te ontdoen van afvalstoffen en dit kost energie. Ook kun je merken dat je wat emotioneler wordt/bent na de behandeling, oude patronen of emoties kunnen omhoog komen. Omarm dit, laat het zijn, benoem dat het er mag zijn, het mag eruit en geef het tijd, dit gaat snel weer over.

Alles wat pijn doet bij deze de behandeling zijn afvalstoffen, verklevingen, opgeslagen stress en emoties. Dit wordt steeds minder pijnlijk en daardoor draaglijker. Vergeet niet dat afvalstoffen en blokkades die er al tientallen jaren zitten, niet door zomaar zacht wrijven uitgaan.

Start de dag met lauwwarm water met paar druppels verse citroen en drink gedurende de dag minstens 1,5 tot 2 liter water. Verminder even de inname van zuivel, gluten en vet, ga ontzuren (liefst al 1 week voor je komt voor je TC behandeling). Ga juicen; vooral celleryjuice werkt zeer vochtafdrijvend. Als je je hier aan houdt dan merk je dat de afvalstoffen gemakkelijker uit je lichaam verdwijnen. Je krijgt voedings- en detoxadvies mee na de eerste behandeling. 

Ons lichaam kan zelf veel meer aan zonder dat daar bijvoobeeld onnodig medicatie  voor nodig zijn en we moeten vetrouwen op het zelfhelend vermogen van ons lichaam! Transformational Cupping in combinatie met een gezonde levens -en voedingsstijl is hiervoor een topcombinatie!  Maak een afpraak en sta zelf versteld wat een TC sessie mentaal en fysiek met je lichaam kan doen!!!

Tarieven:

1e sessie: korte intake (voor makkelijkere problematiek bv; bij TC behandelingen van nekpijn, cellulite, oedeem,..) + 1 uur cupping:
75 euro

1e sessie: uitgebreide intake, levenstijl -en voedingsadvies + 1uur cupping:
110 euro

Vervolgsessies: 1 uur cupping:
75 euro

Maartje Kuyken